Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Chevremont wint “parkstad-Derby”: eindelijk loon naar werken.

10 maart 2024 21:45

Chevremont heeft eindelijk weer eens drie punten behaald. Op bezoek bij BSV Limburgia heeft de ploeg van trainer Rene Trost een zwaarbevochten maar uiteindelijk verdiende 3-2 overwinning geboekt..

Chevremont en Limburgia begonnen beide ietwat voorzichtig aan de 'belangrijke wedstrijd' in de eerste klasse.  In de eerste helft liet chevremont. Het balbezit aan de thuisploeg. Echte kansen waren er aan beide kanten nauwelijks. Bsv kwam na ongeveer 20 Minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een hard ingeschoten vrije trap die via de binnenkant van de paal in het doel plofte. 1-0.

Even later leek Limburgia zelfs Op een 2-0 voorsprong te komen maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.  Vlak voor rust werd aanvaller Tim Blattler in de 16 meter naar de grond gewerkt en ging de bal op de stip. Diezelfde Blattler bepaalde vanaf de stip de 1-1 ruststand.

Ik de tweede helft gingen beide teams ietwat meer op zoek naar doelpunten maar was het Limburgia speler Noa van Dijk die na een harde tackle zijn tweede gele kaart ontving en mocht gaan douchen. Chevremont scoorde uit de vrije trap meteen de 1-2 maar ook deze treffer van Tim Blattler werd afgekeurd wegens buitenspel.  Even later was het wel raak. Een uitstekende ingreep van invaller Luc Roex leverde balbezit op voor Samuel Nygaard die de pijlsnelle Calvin Romer in stelling bracht, deze legde de bal perfect breed op Tim Blattler die zijn tweede doelpunt van de middag aantekende. 1-2

Limburgia probeerde met tien man de gelijkmaker te forceren maar t was de net ingevallen Duncan Didden die met zijn snelheid en een geweldige actie wederom Tim Blattler bediende! 1-3 Chevremont zat op rozen maar door een onoplettenheid  wist Limburgia vlak voor tijd alsnog de 2-3 binnen te werken. In blessuretijd kreeg BSV zelf een enorme kans op de gelijkmaker maar tot grote opluchting van de vele aanwezige "Olympia supporters" kopte de speler van de thuisploeg de bal over het lege doel van chevremont.

Trainer Rene Trost was uiterst tevreden met de inzet en t resultaat van zijn ploeg. De club uit Kerkrade heeft na 4 nederlagen nu 4 punten uit twee wedstrijden behaald. Aanstaande zondag is EHC uit Hoensbroek op sportpark D'r Kaffeberg de volgende tegenstander van Chevremont